Op 31 mei was het weer tijd voor het jaarlijkse Grip-uitje waarbij persoonlijke ontwikkeling, ontwikkeling van Grip en plezier en teambuilding centraal stonden. Dit jaar is gekozen om het altijd gezellige Breda te verkennen.

Werking van het brein

De eerste avond was er een bijzondere spreker. Paul Smit nam ons op humoristisch wijze mee in hoe het brein werkt. Hij is in staat cabaret en neurowetenschap te combineren en je versteld achter te laten. Heel bijzonder om te merken hoe vaak het brein in de maling genomen wordt. Na deze inspirerende sessie startte het avondprogramma; een heerlijk diner in de buitenlucht met daarna een gezellige borrel. Ook hier werd het brein verrast doordat sommige collega’s echt kunnen zingen.

Blijvende impact

Na een kort nachtje was het aan Rick Koster, trainer en coach, om ons weer energiek en scherp te krijgen. Dat kun je aan Rick zeker overlaten. Hij nam ons mee in de wereld van blijvende impact creatie. Hoe realiseer je dit als consultant en bedrijf? De combinatie “Hoofd-Hart-Handen” tussen consultant en klant stond hierin centraal. Indien één van de onderdelen onvoldoende aanwezig is, Hoofd (logica, feiten), Handen (PvA, praktisch) of Hart (gevoel, emotie, community), zal dit het slagingspercentage aanzienlijk verkleinen. Aan de hand van een klantcase hebben wij deze aanpak toegepast en met elkaar geëvalueerd.

Zingeven staat centraal bij Grip. Zin is de basis voor plezier en de juiste energie. Door Rick werden we geprikkeld na te denken over onszelf en de energie die je uitstraalt; hoe presenteer ik mij en hoe wil ik mijzelf presenteren? Klopt het waar ik nu ben en mag ik daar zijn van mijzelf? Aansluitend werd gevraagd om in stilte aan zelfreflectie te doen.

Systeemdenken

Na de zelfreflectie stond Rick stil bij systeemdenken. Systeemdenken is het systematisch in kaart brengen van oorzaak en gevolg van een probleem. Hierbij wordt gekeken naar zowel de interne als de externe effecten. De bedoeling is dat hier verbanden tussen worden gezocht en het uitgangspunt hierbij is dat er over het algemeen niet één oorzaak of schuldige is, maar dat een probleem ontstaat door (een combinatie van) factoren die op elkaar inwerken. Per combinatie geef je aan of aanpassing een positief of negatief effect heeft op andere onderdelen. Op deze wijze worden rimpeleffecten zichtbaar, anders dan het directe effect van de actie. Vervolgens hebben we in sub-groepjes een klantcase uitgewerkt.

Zwart

Kijken naar de mogelijkheden en niet de onmogelijkheden! In restaurant Zwart zijn we meegenomen in de belevingswereld van blinden en slechtzienden, deels door hen geleid. Tijdens een 2 uur durend diner was het pikkedonker. De beleving startte met een uitleg door het team van blinde obers en een spel om de zintuigen op scherp te zetten. Het was een bijzondere ervaring. Je gaat veel beter luisteren en natuurlijk veel beter proeven. In de praktijk blijkt dat laatste een behoorlijke opgave, weinig ingrediënten werden juist geraden…

Sportief team!

Volgens de traditie van ‘Grip op pad’ sluiten we het uitje af met een sportieve activiteit. Zeven van ons doen in september mee aan de Dam-tot-Dam, een hardloopclinic was dan ook de ideale activiteit. Lichtelijk vermoeid van de avond ervoor werden wij om 10 uur verwacht in Mosquito Mastbos. Onder de bezielende begeleiding van looptrainer Alex Bekkers zijn wij meegenomen in de wereld van warming-up, looptechniek en cooling down. Een erg leuke & leerzame clinic waarbij veel gelachen en geleerd is.

We hebben zowel letterlijke stappen gezet op persoonlijk vlak als voor Grip We hebben leuke activiteiten ondernomen, het was wederom gezellig. Ook dit jaar was het Grip op pad uitje weer geslaagd!

Wil jij ook onderdeel worden van ons team? »