“Ik ben Marcel van der Krogt, financial consultant bij Grip op finance en trainee van de New Leadership Academy.” Deze zin vormde het begin van de eindpresentatie van mijn persoonlijk leiderschapsprogramma. Het was ook het einde van een proces waar ik heb geleerd, gevoeld, gelachen en gehuild. Waar ik veel interessante mensen heb mogen ontmoeten en waar ik een nog leuker mens ben geworden, al zeg ik het zelf. Als kers op de taart ben ik ook nog een betere financial consultant geworden. Deze ervaring pakt niemand mij meer af.

Persoonlijke groei

“Professionele en persoonlijke groei hebben een vaste plek in onze cultuur.” Deze exacte zin staat op de website van Grip op finance en zo ervaar ik het ook. De kansen die ik heb gekregen om eerst mijn eigen “why” te ontdekken en daarna een personal leadership development program te mogen volgen zijn mijns inziens uniek.

Mijn eigen ervaring is dat veel bedrijven blijven focussen op de “hard” skills; de technische vaardigheden die je tijdens je studie ontwikkelt en die je gedurende je loopbaan blijft verfijnen. Waar de kracht van Grip op finance ligt, is dat er niet alleen naar de “hard” skills wordt gekeken, maar dat vaker de nadruk ligt op de “soft” skills. Ik vind dat de soft skills van een consultant zorgen voor het stukje extra wat wij als Grip bieden naar onze klanten.

In verbinding zijn met jezelf

Door in verbinding te zijn met jezelf, kom je in verbinding met anderen. Dat is waar voor mij de New Leadership Academy om gaat. Bewustwording van zaken die je onbewust al doet waardoor je voorin in de spreekwoordelijke bus komt te zitten in plaats van een passagier te zijn van je eigen leven. Onder leiding van Marcelle Sla, oprichter van de New Leadership Academy, heb ik met de volgende trainers mogen werken:

  • Kasper van der Meulen; Trainer Focus en Persoonlijk Leiderschap
  • Herman Cornet; Trainer Communicatie en Leiderschap
  • Bouke de Boer; Trainer Systemisch Werken
  • Bart Kiene; Trainer Positioneren en Presenteren
  • Wilbert Molenaar; Trainer Mbraining
  • Rick Koster; Trainer Waarden en overtuigingen
  • Elsewine Rietveld; Trainer Spreken en Presenteren

Alle trainers brachten hun eigen verhaal en hun eigen vaardigheden mee. Het enige wat ik hoefde te doen, was genieten en al het bruikbare voor mij in mijn rugzak te stoppen om hier vervolgens mee aan de slag te gaan. De zaken die je oppakt gedurende de trainingsdag staan niet in boeken. Het sterke van de training is dat alles authentiek is. Het zijn jarenlange ervaringen die gebundeld zijn in doelgerichte trainingen waar je direct mee aan de slag kan.

Het behalen van mijn doelen

Waarom zou je een programma als dit volgen? Wat voor mij de doorslag gaf en uiteindelijk heel waardevol is gebleken, was de coaching van Marcelle Sla. Je begint met een gesprek waar je samen naar je te behalen doelen gaat kijken. Dit wordt allemaal vastgelegd. Hierdoor heb je een leidraad voor de komende periode.
Tussentijds zijn er meerdere momenten waar je met coach Marcelle aan tafel zit om de voortgang van deze doelen te bespreken. Deze besprekingen zijn niet altijd even prettig. Er wordt je namelijk een spiegel voorgehouden waar je dingen ziet die niet altijd even duidelijk zijn.

Het volgende voorbeeld heb ik meegemaakt in een van de coachingssessies:
Een van de doelen die ik wilde behalen, was de verbindingen die ik een-op-een maak uit te kunnen breiden naar groepen. Nu dacht ik dat ik hier goed mee bezig was, totdat ik een coachingsgesprek had waar mij werd gevraagd hoe ik de training van Bart Kiene had gevonden. Op dat moment was ik nog vol van deze training en zo was ook mijn reactie. De feedback die ik kreeg op dat moment was een hele koude douche. Er werd mij verteld dat ik niet alleen in die training compleet de verbinding kwijt was met de rest van de groep, maar dat dat vaker gebeurt. Deze feedback was niet fijn om te krijgen, maar het heeft me wel tot denken aangezet en ik ben er mee aan de slag gegaan. Voor mij ligt hier ook de meerwaarde in dit traject. De persoonlijke coaching ende spiegel die je krijgt voorgehangen zijn geschenken als je bezig bent met dit programma.

Inmiddels is het een paar maanden later en heb ik een klein dipje achter de rug. Het is een soort van verslavend om zo met jezelf bezig te zijn. Toen dat in een keer wegviel en ik het zelf moest doen, bleek dit lastiger dan gedacht. Gelukkig kan ik hier met de mensen om me heen goed over praten en ben ik weer waar ik wil zijn.

Een betere financial consultant

Door de training en begeleiding, weet ik dat de dingen die ik doe ook goed zijn. Ik heb geleerd om hulp te vragen, maar ik vertrouw ook op mijn eigen kunnen. Doordat alles wat ik doe vanuit mijn hart komt, wat sterk in verbinding staat met mijn buik en hoofd, is het echt, puur en zal het altijd congruent zijn. “Mijn woorden zullen mijn acties ondersteunen en ik zal een voorbeeld zijn voor anderen.” Dit waren de laatste woorden van mijn eindpresentatie.

In de afgelopen twee jaar ben ik gegroeid als persoon. Dit heb ik zelf moeten doen, maar door de hulp en de geboden mogelijkheden van Grip op finance en Marcelle Sla, ben ik niet alleen privé een leuker mens geworden, maar ook nog een betere financial consultant.

Wil jij ook onderdeel worden van ons team? Kijk dan eens bij onze vacatures!