Grip en Zuidoost

Zuidoost, het stadsdeel met de grootste internationale gemeenschap van Amsterdam. Een stadsdeel, ook wel bekend als klein Paramaribo, waar mensen uit de gehele wereld zijn neergestreken. Nu is het samenleven van al deze culturen geen sinecure. Dus om al deze mensen met elkaar te verbroederen, heeft men iets slims bedacht. Onder het motto “eten verbroedert”, verzamelt heel Zuidoost sinds jaar en dag rond de braai op het Kwaku festival.

De tweede ‘Grip verbroederingsbraai’

Goed voorbeeld doet volgen dacht Grip op finance. Ook daar lopen immers de financials van zeer verschillende snit de deur in en uit. Aldus werd afgelopen donderdag 7 september alweer de tweede “Grip verbroederingsbraai” georganiseerd. Lammetjes, koeien, varkens en hele kippen moesten het ontgelden en werden zonder enig mededogen op de grill gelegd.

finance-quizz-1

Finance Quizz

Alleen een braai is echter ietwat banaal. Als goed excuus voor het grillfestival heeft men bij het Kwaku festival een voetbaltoernooi in het leven geroepen.  Nu is een partijtje voetbal voor menig financial inmiddels iets teveel van het goede. Als alternatief werd de zgn. Finance Quizz georganiseerd, met heuse wisselbokaal. Zo’n quiz is een prima manier om te bekijken of men op kennismakingsbijeenkomsten slechts komt voor de borrel of dat er inderdaad ook wat opgestoken wordt. Bewust of onbewust maakte dit menigeen ietwat zenuwachtig. Extra glazen wijn werden ingeschonken en sommigen gingen discreet doch opzichtig in de buurt van de winnaar van de vorige Finance Quizz staan.

finance-quizz-2

Een trotse winnaar!

En aldus passeerden onder leiding van de “Willem Ruis” onder de Grippers vragen over WACC, Lean, Feijenoord, Pink Elephants en andere zaken waar ik nog nooit van gehoord heb. Met uiteindelijk een trotse winnaar uit eigen Grip gelederen, een opgepoetste wisselbokaal die het komende jaar op het GRIP-kantoor pronkt, keerde ik met lege handen huiswaarts. Gelukkig in de wetenschap dat de quiz slechts het excuus is voor het organiseren van een prima braai.

Wil jij ook onderdeel worden van ons team?

Kijk dan eens bij onze vacatures!