Gent 2019

Als collega’s binnen Grip op Finance zien we elkaar niet dagelijks, zelfs niet wekelijks. We zitten immers bij een klant en werken samen met de collega’s van de klant. Sommigen van ons werken bijvoorbeeld wel een dag per week op kantoor bij Grip, maar ook dan zie je niet iedereen. Het is fijn om buiten de kennissessie, begripsessies, borrels, onderlinge belletjes en appjes ook echt even als collega’s samen te zijn. Daarom gaan we 1 keer per jaar een paar dagen op pad met alle collega’s.

19 september was het dan eindelijk zover; Grip op pad 2019. Het programma blijft ons onbekend maar vol enthousiasme stappen we in de auto richting de binnenstad van Gent. Eenmaal daar aangekomen dienen we ons in te checken bij het hotel, om te kleden in een sportieve outfit en te verzamelen in de lobby voor de officiële kickoff. Het is begonnen!

Na een welkomstdrankje vertrekken we richting de eerste activiteit. Het blijft nog even spannend want we hebben geen idee wat we gaan doen. Onderweg proberen we onze zenuwen enigszins onder controle te houden door bij te praten met alle collega’s. Na een korte wandeling komen we aan bij een park met een groot grasveld, hier is het gelijk duidelijk wat we gaan doen; bubbel voetbal!
Er wordt hard gestreden om de winst, waardoor er hier en daar wat mensen door de lucht vliegen. Wonderbaarlijk komt toch iedereen er zonder ernstige verwondingen vanaf. ‘S avonds gaan we gezellig met elkaar een hapje eten en maken we het (iets té?) laat in de Charlatan.

Rise & shine

Na alle gezelligheid van gisteravond is het tijd voor serieuzere zaken. We starten de volgende ochtend met een training tot nóg effectievere financials. Van tevoren heeft iedereen een DISC-profiel ingevuld en vandaag worden we geconfronteerd met de resultaten van de test. Je zou misschien verwachten dat alle financials in dezelfde hoek zitten, maar wat blijkt? We zien flink uiteenlopende profielen binnen Grip! Leuk om te zien dat we zo een divers team hebben.

Na deze inspannende ochtend hebben we wel een goede lunch verdiend, en daar is voor gezorgd: heerlijke, unieke pizza’s bij Otomat. Na een korte pitstop gaan we weer op pad, dit keer pakken we de fiets. We worden meegenomen door gids Alain en ontdekken de rijke historie van Gent. Ondanks dat Gent rond het jaartal 1000 de grootste stad van de Nederlanden was, kunnen we met de fiets in een middag alle historische plekjes bekijken. Wederom sluiten we de dag af met een heerlijk diner en hebben we toch nog ergens de energie vandaan gehaald om even de kroeg in te duiken.

Het laatste duel

Om de trip energiek af te sluiten staat er voor de laatste dag weer een sportieve activiteit gepland. Dit keer mogen we elkaar te lijf gaan met een sabel. Omwille van de veiligheid doen we dit onder begeleiding van een oud Belgisch kampioen schermen. Daarna is het weer tijd om huiswaarts te gaan.

Het waren weer erg gezellige, leerzame en sportieve dagen. Door zowel de Disc sessie als het fanatieke potje bubbel voetbal weten we hoe we er als team voor staan. We zijn weer bijgepraat over zowel onze opdrachten als privé. Er zijn goede gesprekken gevoerd en er is veel gelachen. Kortom we hadden de juiste locatie, activiteiten én gezelschap voor een geslaagd Grip op pad.
Wil je nou ook graag een keer mee op zo een fantastische trip met ontzettende gezellige collega’s? Kom dan werken bij Grip!

Wil jij ook onderdeel worden van ons team?

Kijk eens bij onze vacatures!