In Silicon Valley past 30% van de start-ups design thinking toe. Corporates zoals Google, IBM en Procter & Gamble innoveren met design thinking. Ook onder publieke organisaties wordt design thinking steeds populairder.

Wat houdt Design Thinking precies in?

Het is een innovatietechniek voor het ontwerpen van nieuwe producten, diensten, oplossingen en zelfs complexe systemen. Het woord design mag je hierbij zien als werkwoord: to design.

Jean Noël Kapferer definieerde design in 2004 als ‘een continu proces dat waarde geeft van idee tot aan product, met als resultaat dat het beter te gebruiken is, goedkoper te maken, en mooier is’. Deze mindset – design thinking – stelt ons in staat met creatieve vaardigheden en een doordacht design proces ‘een moeilijke uitdaging’ om te zetten naar ‘een kans’.

Waarom Design Thinking voor financials?

Veel ontwikkelingen zoals digitalisering, big data, robotisering en kunstmatige intelligentie gaan vandaag de dag sneller dan ooit. Organisaties spelen hierop in met nieuwe producten, diensten, businessmodellen, processen, organisatievormen en manieren van werken.

Dit vraagt om aanpassingsvermogen en innovatiekracht. Niet alleen van organisaties, maar ook van mensen. Ook finance professionals zien hun vakgebied en hun organisatie veranderen. Ze zullen hun vak, toegevoegde waarden en manieren van werken voor (interne) klanten continu moeten aanpassen, verfijnen en vernieuwen om toekomstbestendig te blijven.

Wat kun je van deze bijeenkomst verwachten?

Tijdens deze bijeenkomst maak je op een interactieve manier kennis met ‘Design Thinking’. De sessie wordt geleid door Rick Koster die ons aan de hand van een casus op heel praktische manier wegwijs maakt in de materie.

Facilitator

Rick Koster; traint en coacht leiders, docenten en ondernemers in hun presentatie, creativiteit en leiderschapscommunicatie

Datum en tijd

 • Datum: dinsdag 15 oktober 2019
 • Tijd: 19:00 tot 21:15 uur (inloop vanaf 18:30)
 • Locatie: Capellalaan 133 in Hoofddorp
 • Voor broodjes wordt gezorgd.

Meld je aan

Schrijf je in door een mail te sturen naar info@gripopfinance.nl of door het onderstaande formulier in te vullen.

  Volledige naam: *

  E-mailadres: *

  Bedrijfsnaam: *

  Telefoonnummer: *