Gamification

Onder gamification of gamificatie verstaat men het gebruik van speltypische technieken en elementen in een omgeving zonder spelcontext. Gamification wordt vooral gebruikt om mensen te motiveren die eentonige, te makkelijke of vervelende taken moeten uitvoeren.

Toepasbaar op de werkvloer?

De vraag die wij willen onderzoeken; hoe kun je spelmechanieken inzetten om werk leuker en effectiever te maken?

Bart Hufen neemt ons mee om als game designer naar een organisatie, speelveld en spelers te kijken. Hierin laat hij zien wat games zo verslavend maakt en hoe je die mechanieken op de werkvloer kunt toepassen om medewerkers te motiveren zich voortdurend te verbeteren.

Hands-on sessie

Deze sessie is bedoeld om je inzicht te geven in hoe games werken en ervaring op te doen in het spelen met de game mechanieken. Hoe kun je nu beter kennis vergaren dan door het zelf te doen! Tijdens deze avond wordt de theorie kort behandeld, bespreken we concrete voorbeelden en zullen we ook vooral zelf aan de slag gaan tijdens deze hands-on sessie! Dit doen we aan de hand van een casus.

Kom je meespelen?

Facilitator

Bart Hufen; gamification expert en auteur van ‘Laat met je merk spelen‘ en ‘Gamification als motor van verandering’.

Datum en tijd

 • Datum: dinsdag 12 februari 2019
 • Tijd: 19:00 – 21:15 uur
 • Locatie: Capellalaan 133 in Hoofddorp

Meld je aan

Schrijf je in door een mail te sturen naar ruud@gripopfinance.nl of door het onderstaande formulier in te vullen.

  Volledige naam: *

  E-mailadres: *

  Bedrijfsnaam: *

  Telefoonnummer: *