Werkdruk, veranderingen, deadlines en constante afleiding door digitale informatie, eisen een hoge tol van hardwerkende professionals. Niet goed tot rust komen, een slechte concentratie, een voortdurend opgejaagd gevoel en allerlei stress-gerelateerde klachten gaan ten koste van het werkplezier en de productiviteit.

Wat is mindfulness?

Veel van wat we doen in ons leven gaat automatisch. Wanneer je een tijdje in de auto hebt gezeten kun je ineens opmerken dat je niets van de omgeving hebt gezien. Of je bent met iemand in gesprek terwijl je niet echt naar de ander luistert. Mindfulness noemt dit onbewuste gedrag de automatische piloot. Deze ‘automatische piloot’ kan heel handig zijn bij het uitvoeren van routine-taken, maar het grote nadeel is dat we hierdoor ook veel missen. Bijvoorbeeld het contact met onze wensen en behoeften en de schoonheid van de wereld om ons heen. Daarnaast zijn we bijvoorbeeld minder goed in staat onze grenzen te bewaken en te luisteren naar stress signalen.

Het ontwikkelen van mindfulness gaat over opmerkzaam zijn in het moment en het is een vaardigheid die je kunt trainen. Hierdoor zul je meer veerkracht, ontspanning, focus, energie en vriendelijkheid ervaren.

Wat kun je verwachten tijdens deze bijeenkomst?

De introductie-workshop ‘mindful werken’ is een laagdrempelige en interactieve kennismaking met mindfulness op het werk. De nieuwste ‘brein-inzichten’ op het gebied van mentale veerkracht komen voorbij. Je ontdekt hoe mindful je op dit moment in je werk staat en waar de grootste winst te behalen is. Daarnaast leer je via korte en praktische oefeningen hoe je met meer focus en concentratie kunt werken. Je leert krachtige ‘performance-breaks’ toepassen en krijgt handige tips waardoor je minder stress zult ervaren.

Facilitator

Remy van Gelder (Praesence); mindfulnesstrainer en trainer op het gebied van positieve psychologie met ruime ervaring bij bedrijven en organisaties. Zijn aanpak is praktisch, betrokken en inspirerend.

Datum en tijd

 • Datum: donderdag 21 juni 2018
 • Tijd: 19:00 – 21:30 uur (inloop vanaf 18:30)
 • Locatie: Hogehilweg 10 in Amsterdam ZO

Voor een broodje wordt gezorgd.

Meld je aan

Schrijf je in door een mail te sturen naar sylvia@gripopfinance.nl of door het onderstaande formulier in te vullen.

  Volledige naam: *

  E-mailadres: *

  Bedrijfsnaam: *

  Telefoonnummer: *