Op 29 juni was het weer tijd voor het jaarlijkse Grip uitje waarbij zowel persoonlijke ontwikkeling, ontwikkeling van Grip als plezier en teambuilding centraal staan. Dit jaar is gekozen om het altijd gezellige Rotterdam te verkennen.

Paardencoaching

Voordat we Rotterdam “onveilig” maken, begeven we ons eerst naar Huijbergen om ons bij Essentie paardencoaching te laten coachen door paarden. Een paard weerspiegelt feilloos hoe iemand zich van binnen voelt. Hij reageert zowel op het gedrag als op het gevoel van iemand. Hoe komt dat? Een paard heeft dit vermogen omdat hij zowel een prooidier als een kuddedier is. Hij scant constant onze gemoedstoestand, spierspanning en de omgeving. Bied jij hem veiligheid of kan hij beter de leiding nemen en jou bescherming bieden? Tijdens een coachingsessie wordt een paard ingezet als co-trainer.

Grip paardencoaching

Teambuilding met paard

We starten de ochtend met een teambuildingactiviteit, uiteraard met paard! Het is de bedoeling om in groepen van drie te zorgen dat we het paard, zonder hem aan te raken, naar de andere kant van het weiland begeleiden. Best een uitdaging, maar we vonden zelf dat het redelijk goed ging! Na de teambuildingopdrachten werden alle collega’s individueel gecoacht. Sommigen vonden dit gemakkelijker dan anderen maar over één ding waren we het allemaal eens: zowel onze sterke punten als de dingen waar we zo nu en dan tegenaan lopen, kwamen in de coachingsessie naar voren. Bijzonder om te merken dat een paard zo snel tot de kern kan komen!

Na de paardencoaching was het tijd voor wat ontspanning. Het was gelukkig mooi weer dus we konden met het hele team op een rondvaartboot genieten van de Rotterdamse wateren en skyline.

Tijd voor onze ontwikkeling

De volgende dag starten we met een inhoudelijke sessie waarbij ’s ochtends de ontwikkeling van Grip op het programma staat. Deze sessie gaat onder andere over het verdiepen van onze proposities Lean in finance en de Controller als business partner. Uiteraard wordt een inhoudelijke sessie weer afgewisseld met een meer ontspannen activiteit. ’s Middags stappen we met zijn allen op de fiets om, onder leiding van een gids, Rotterdam te verkennen. Een heerlijke lunch in het nostalgische Hotel New York mag dan natuurlijk niet ontbreken!

Sportief team!

Volgens de traditie van Grip op pad sluiten we het uitje af met een sportieve activiteit. Dit jaar is daar spanning aan toegevoegd door eerst even te oefenen met boogschieten en daarna te eindigen met een Arrow Battle. Met echte bogen en speciale pijlen met zachte punt nemen de teams het tegen elkaar op. Het team dat als eerste alle doelen uit het veld van de tegenstander schiet, wint!

We hebben zowel stappen gezet op persoonlijk vlak als voor Grip, we hebben leuke activiteiten ondernomen, het was gezellig en het zonnetje scheen volop. Ook dit jaar is het Grip op pad uitje weer geslaagd!

Wil jij ook onderdeel worden van ons team?

Kijk eens bij onze vacatures!