Deep democracy: een praktische facilitatie methode

In de dynamiek van groepen gebeurt veel, zeker wanneer mensen zich niet gehoord voelen of het idee hebben dat hun mening genegeerd wordt. Wanneer de ideeën die ingaan tegen het meerderheidsstandpunt geen ruimte krijgen, gaat het wringen. We spreken hier vaak niet rustig en openlijk over, maar hebben allerlei manieren om ‘onderhuids’ en in de ‘onderstroom’ tegen te spartelen. We mopperen wel op de gang, maar tijdens de vergadering houden we onze mond.

Conflicten oplossen, verschillen benutten en duurzame besluiten nemen

Op 26 september en 31 oktober organiseren we kennisbijeenkomsten over de methodiek Deep democracy. Hier geven we inzicht in hoe je tot een besluit kunt komen door aandacht en waardering aan andere opvattingen te schenken. In de daaropvolgende sessie (31 oktober) gaan we de methodiek van Deep democracy zelf toepassen via een concrete casus. 

Een krachtig instrument voor besluitvorming

Deep democracy is een zienswijze en methode die hierin faciliteert: je maakt beetje bij beetje de onderstroom zichtbaar en hanteerbaar. Het is een uiterst praktische facilitatie methode, die bruikbaar is voor iedereen die werkt met groepen en individuen. Het biedt handvatten voor besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Zonder te polderen en zonder conflicten weg te poetsen. Tegenstellingen en botsende meningen worden op respectvolle wijze met elkaar onderzocht. In dialoog en discussie. Deep democracy is een krachtig instrument voor besluitvorming en conflictresolutie binnen groepen met een uiteenlopende diversiteit. Teams die volgens deze methodiek overleggen, winnen aan effectiviteit.

Facilitator

De facilitator tijdens deze kennisbijeenkomst is Rick Koster.

Datum en tijd

  • Datum: dinsdag 26 sept en 31 okt 2017
  • Tijd: 18:30 tot 21:30 uur.
  • Locatie: Hogehilweg 10 in Amsterdam ZO

Voor een broodje wordt gezorgd.

Meld je aan

Schrijf je in door een mail te sturen naar  door het onderstaande formulier in te vullen.

Volledige naam: *

E-mailadres: *

Bedrijfsnaam: *

Telefoonnummer: *

Bekijk deze video ter voorbereiding: