Consistentie in communicatie van bedrijfsinformatie

Wij financials gebruiken bepaalde standaarden en regels m.b.t. het verwerken van financiële cijfers, omdat we een consistent, transparant en eerlijk beeld willen schetsen van de financiële resultaten en -positie van organisaties naar de stakeholders. Maar als we diezelfde financiële cijfers presenteren en rapporteren, dan laten we ons vaak leiden door een bedrijfshuisstijl, onze eigen kennis, eerdere ervaringen, tips & tricks van onze collega’s, of wat onze ontvangers gewend zijn.
Zou communicatie van bedrijfsinformatie en in het bijzonder financiële informatie ook geen baat hebben bij gemeenschappelijke principes en regels? Het antwoord is ontegenzeggelijk: JAZEKER WEL!

Wat houdt IBCS precies in?

IBCS®, oftewel: ‘International Business Communication Standards’ is een concept dat een raamwerk biedt voor gemeenschappelijke principes en regels aangaande de communicatie en presentatie van financiële rapporten en cijfers. Het is al erg bekend en in gebruik bij diverse beursgenoteerde ondernemingen in met name de Duitstalige landen, maar ook al breder. Nieuwsgierig geworden?
Bekijk hier alvast het IBCS® introductiefilmpje

Wat kun je van deze bijeenkomst verwachten?

Tijdens deze bijeenkomst maak je op een interactieve manier kennis met ‘IBCS’. De sessie wordt geleid door Erik Beekhuis, die ons met praktische voorbeelden en oefeningen het concept gaat introduceren.

Facilitator

Drs. Erik Beekhuis RC is IBCS® gecertificeerd consultant en heeft naast zijn ruim 15 jaar ervaring in financiële en BI & Analytics rollen ook ruime ervaring met het communiceren van bedrijfsinformatie, in het bijzonder met behulp van IBCS®.

Datum en tijd

 • Datum: woensdag 12 februari 2020
 • Tijd: 19:00 tot 21:15 uur (inloop vanaf 18:30)
 • Locatie: Capellalaan 133 in Hoofddorp
 • Voor broodjes wordt gezorgd.

 

Meld je aan

Schrijf je in door een mail te sturen naar info@gripopfinance.nl of door het onderstaande formulier in te vullen.

  Volledige naam: *

  E-mailadres: *

  Bedrijfsnaam: *

  Telefoonnummer: *