Binnen de finance community wordt al tijden gesproken over de verschuiving van klassieke Controllers naar business partners. Niet langer controllers die hun tijd hoofdzakelijk besteden aan terugkijken, maar juist proactief vooruitkijken naar kansen in de markt en verbetermogelijkheden voor de business.

Dat klinkt mooi, maar hoe doe je dat als organisatie? En wanneer ben je een business partner? En waar stuur je dan op als business partner? Wat is de stip op de horizon waar de organisatie naar toe wil werken? En op welke drivers moet worden gestuurd om daar te komen?

Grip op finance heeft bij vele bedrijven binnen mogen kijken. We hebben geconstateerd dat er veel verschillen zijn in de volwassenheid van de rol van Controller als business partner. Sommige bedrijven hebben hun informatievoorziening al goed gestroomlijnd terwijl andere bedrijven nog in het ‘Excel tijdperk’ leven.

Tijdens de BeGripsessie van dinsdag 22 september namen Robin van Veenhuisen en Jeroen Smit de deelnemers mee in:

  1. de visie van Grip op de Controller als Business Partner
  2. onze aanpak aan de hand van een praktijkcase.

Het was een interessante en drukbezochte kennisbijeenkomst waar we, op veler verzoek, in 2016 een vervolg op gaan geven. Tot dan!