Controller als business partner

Om ons heen zien wij veel verbeterpotentieel binnen Control afdelingen. Controllers besteden veel tijd aan het verzamelen, controleren en corrigeren van data om er vervolgens rapportages van te maken. Tijd voor het maken van analyses is er bijna niet. Laat staan dat er voldoende tijd is om de verworven inzichten te delen met de organisatie. Dat kan anders!

Niet controleren, maar beheersen is ons motto

In plaats van veel tijd te verliezen aan het controleren en corrigeren van reeds geregistreerde data, dient de focus te liggen op het beheersen van processen. Alleen dan kan er actief gestuurd worden op omzet, kosten en marges per product/marktcombinatie.

BEKIJK ONZE BESCHIKBARE CONSULTANTS

Whitepaper: Zo maakt u de meerwaarde van Control zichtbaar

DOWNLOAD DE WHITEPAPER

De Grip aanpak

Door een “foto” te maken van de huidige situatie komen er voldoende verbeterpunten naar boven om bestaande processen efficiënter in te richten en zo tijd te creëren. Hierbij kunt u denken aan een snellere en efficiënte periodeafsluiting, verbeterde reportingtools, maar ook duidelijke afspraken over de output van de administratie.

De bespaarde tijd gebruiken we om de Controller te helpen bij zijn ontwikkeling in de nieuwe rol als business partner. Met de visie van de organisatie als basis helpen we de Business Controller de regie te voeren op een integrale Planning & Controlcyclus.

Van visie naar drivers

We helpen de stip op de horizon te vertalen naar specifieke drivers. Want om goed te kunnen beheersen, moet de Controller precies weten welke drivers bepalend zijn voor het behalen van de gestelde doelen en visie. Hierbij is het belangrijk dat de Controller ook bekend is met de cultuur van de organisatie, de processen, de systemen en niet te vergeten de omgeving. Alleen dan kan er vastgesteld worden of de strategische doelstellingen behaald worden of er bijgestuurd dient te worden.

Het bijsturen doet de Controller niet op zijn intuïtie, maar op basis van betrouwbare en tijdige financiële en operationele stuurinformatie. Fact based! Grip ondersteunt Controllers bij dit proces en leert hem tevens actiegericht rapporteren, zodat de organisatie de bestaande processen en systemen continu blijft verbeteren.

Wat kunt u verder van Grip verwachten

Betrokkenheid, kennis van zaken, transparantie en een heldere communicatie. Daar staan wij voor. Niet alleen gedurende de opdracht kunt u van ons verwachten dat wij betrokken blijven, maar ook daarna. Wij gaan immers voor een duurzame relatie.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Uw naam: *

Uw e-mailadres: *

Uw bericht: *

Laten we kennismaken

Robin van Veenhuisen
Robin van VeenhuisenSenior consultant & partner
Telefoon: 088-5555100
E-mail:

ONZE KLANTEN