Controller als business partner

Om ons heen zien wij veel verbeterpotentieel binnen Control afdelingen. Controllers besteden veel tijd aan het verzamelen, controleren en corrigeren van data. Tijd voor het maken van analyses is er vervolgens bijna niet. Laat staan dat er voldoende tijd is om de verworven inzichten te delen met de organisatie. Dat kan anders!

Niet controleren, maar beheersen is ons motto

In plaats van veel tijd te verliezen aan het controleren en corrigeren van reeds geregistreerde data, dient de focus te liggen op het beheersen van processen. Alleen dan kan er actief gestuurd worden op het behalen van strategische doelen.

Whitepaper: Zo maakt u de meerwaarde van Control zichtbaar

DOWNLOAD DE WHITEPAPER

De Grip aanpak

Door de huidige situatie in kaart te brengen komen er voldoende verbeterpunten naar boven waarmee bestaande processen efficiënter ingericht kunnen worden. Mogelijke verbeteringen kunnen leiden tot een snellere en efficiëntere periodeafsluiting, verbeterde reporting tools, maar ook duidelijke afspraken over de vastlegging binnen de administratie.

De bespaarde tijd gebruiken we om de Controller te helpen met de ontwikkeling naar zijn nieuwe rol als business partner. We helpen de Business Controller om vanuit de visie van de organisatie de vertaalslag te maken naar een integrale Planning & Control-cyclus.

Van visie naar drivers

Samen vertalen we de stip aan de horizon naar specifieke drivers. Want om goed te kunnen beheersen, moet de Controller precies weten welke drivers bepalend zijn voor het behalen van de gestelde doelen en het realiseren van de beoogde visie. Hierbij is het belangrijk dat de Controller bekend is met de huidige processen en systemen, maar ook de bedrijfscultuur en de omgeving waarin de organisatie opereert. Alleen dan kan er vastgesteld worden of de organisatie op koers ligt om de strategische doelstellingen te behalen, of dat er bijgestuurd dient te worden.

Het bijsturen doet de Controller niet op zijn intuïtie, maar op basis van tijdige, betrouwbare financiële en operationele stuurinformatie. Fact-based! Grip ondersteunt Controllers bij dit proces en leert hen tevens actiegericht rapporteren, zodat de organisatie de bestaande processen en systemen continu blijft verbeteren.

Wat kunt u verder van Grip verwachten

Betrokkenheid, kennis van zaken, transparantie en een heldere communicatie. Daar staan wij voor. Niet alleen gedurende de opdracht kunt u van ons verwachten dat wij betrokken blijven, maar ook daarna. Wij gaan immers voor een duurzame relatie.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

  Uw naam: *

  Uw e-mailadres: *

  Uw bericht: *

  Laten we kennismaken

  Robin van Veenhuisen
  Robin van VeenhuisenSenior consultant & partner

  ONZE KLANTEN