Lean in Finance

De markt waarin onze klanten opereren kenmerkt zich door zaken als globalisering en technologische ontwikkelingen. Dit zorgt voor centralisatie van activiteiten, veranderingen in verdienmodellen en steeds verdergaande automatisering of zelfs robotisering. Deze ontwikkelingen hebben direct impact op de rol van de Financial en de financiële administratie.

Uw eigen huis op orde

Het eigen huis op orde hebben, stellen wij als voorwaarde voordat de Finance afdeling als volwaardig partner van de business een bredere en actievere bijdrage kan gaan leveren aan het behalen van de ondernemingsdoelstellingen.

BEKIJK ONZE BESCHIKBARE CONSULTANTS

Whitepaper: 4 adviezen vanuit de praktijk voor een efficiënte Finance afdeling

DOWNLOAD DE WHITEPAPER

Waarde toevoegen

We beginnen dan ook met het optimaliseren en standaardiseren van de operationele processen, waarbij we ook kritisch kijken naar de tijdspaden en afhankelijkheden van de verschillende activiteiten. Hiermee creëren we meer rust en tijd op de afdeling. De ruimte die beschikbaar komt gebruiken we om ketens, zoals de P2P- en O2C-keten, te verbeteren.

Ruimte om te verbeteren

De impact van deze verbeteringen is vele malen groter wanneer er samen met de betrokken afdelingen naar de hele keten wordt gekeken, in tegenstelling tot wanneer er alleen gekeken wordt naar het deel van het proces dat zich binnen Finance afspeelt. De Finance afdeling maakt hierbij o.a. gebruik van de schat aan informatie die beschikbaar is vanuit de administratie. Zo zorgt de afdeling ervoor dat de juiste relevante analyses en inzichten worden gegenereerd, waarmee een hogere klantwaarde gerealiseerd wordt.

De Grip aanpak

Wij plakken geen pleisters, maar bieden blijvende oplossingen. Dit doen wij met behulp van bewezen methodologieën en tooling als:

  • Kaizen;
  • Project charter;
  • VOC (Voice of the Customer);
  • SIPOC;
  • dag- en weekstarts;
  • en de VSM (Value stream map).

Grip gaat deze uitdagingen graag met u aan. Samen zetten we de stip op de horizon en zorgen we ervoor dat uw Finance afdeling op een gestructureerde manier, vanuit een visie en concrete actieplannen, gaat werken en steeds minder ad hoc bezig is.

Processen efficient en effectief inrichten

Dit doen we door uw processen zo efficiënt en effectief mogelijk in te richten en uw mensen weer in hun kracht te zetten. Door kwaliteiten te benutten, processen te verbeteren en verspilling te reduceren, creëren we weer ruimte voor activiteiten die écht waarde toevoegen aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Onze werkwijze borgen we binnen de afdeling en organisatie zodat continue verbeteren en het werken vanuit een visie en actieplannen de standaard worden en wij onszelf overbodig maken.

Laten we kennismaken

Franklin Boot
Franklin BootSenior consultant Lean in Finance
Telefoon: 088-5555100
E-mail: franklin@gripopfinance.nl

ONZE KLANTEN