Interim Management

De interim Finance professional die bij u past

Met de juiste financiële experts op de juiste plek kan een organisatie meer bereiken. Wij zijn in staat om iedere Finance functie vanaf hbo-niveau tijdelijk in te vullen. Hierbij staan kwaliteit en snelheid van actie voorop. Alle kandidaten zijn in dienst bij Grip of nauw met ons verbonden. Wij kennen ze, weten waar ze goed in zijn en ze werken vanuit ons gedachtengoed.

Onze interim oplossingen:

  • Chief Financial Officer (CFO)
  • Finance Director
  • Manager Finance & Control
  • (Sr) Business Controller
  • (Sr) Financial Controller
  • Business Analist
  • Manager Finance
  • GL-accountant

BEKIJK ONZE BESCHIKBARE CONSULTANTS

We gaan voor de perfecte match

Een goede intake bij de klant is de basis van een goede match. Begrijpen we wat de uitdaging bij de klant is? Weten we welke persoon het beste bij de opdracht en de organisatie past? Bij Grip voeren inhoudelijke consultants de intake gesprekken en, indien nodig, vragen ze net zo lang door zodat de vraag achter de vraag duidelijk wordt. Dit geeft een goed beeld om een juiste kandidaat te kunnen selecteren.

Hierbij kijken we naar een aantal belangrijke elementen:

1. Positieve energie

Een fijne uitstraling werkt aanstekelijk. Daarom zorgen wij voor interim financials die een positieve energie uitstralen

2. Inhoudelijk sterk

Een voor de hand liggende eigenschap, maar toch het benoemen waard, is dat een goede interim financial inhoudelijk precies weet waar hij of zij het over heeft. Dankzij een goede inhoudelijke test weten wij waar we onze interimmers het beste kunnen plaatsen.

3. NIVEA (Niet invullen voor een ander)

Een interim financial komt van buitenaf en heeft het voordeel dat hij de situatie en organisatie met een frisse blik kan analyseren. Het is zaak om zowel het geheel als de details te begrijpen en om niet te snel conclusies te trekken. Daarom bieden onze interimmers oplossingen gebaseerd op feiten.

4. Gericht op verbeteren

Het is belangrijk dat een interim financial ook gedurende de opdracht vragen blijft stellen, inschattingen bijstelt en verbeteringen in het vizier houdt. Een goede interim financial denkt mee over verbeteringen en stimuleert medewerkers ook om zelf na te denken over dingen die beter kunnen. Hij krijgt ze in beweging om die stappen vooruit te maken.

5. Communicatief vaardig

Luisteren, samenvatten en doorvragen zijn belangrijk om tot de kern te komen. Grip zorgt dat aan het begin van elke opdracht een plan van aanpak wordt gemaakt waardoor onze interimmers gedwongen worden om goed na te denken over het doel van de opdracht en de resultaten.

6. Opbouwend kritisch

Het is de rol van de interim financial om opbouwend kritisch te zijn. Opbouwende kritiek of constructieve feedback heeft een positieve functie. Dit moet je beargumenteren met het doel de ander te helpen verbeteren. Bij Grip zien we constructieve feedback als een cadeautje!

7. Doenken mentaliteit

“Doenken” is; bij een goed plan snel in actie komen. Denk kort na over wat je wilt bereiken en ga het dan in het klein proberen. Houd vast wat werkt en pas de dingen aan die niet goed gaan. Onze consultants zetten kleine pilots op waarmee verandering wordt gestimuleerd.

Wat kunt u verder van Grip verwachten

Betrokkenheid, kennis van zaken, transparantie en een heldere communicatie. Daar staan wij voor. Niet alleen gedurende de opdracht kunt u van ons verwachten dat wij betrokken blijven, maar ook daarna. Wij gaan immers voor een duurzame relatie.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Uw naam: *

Uw e-mailadres: *

Uw vraag: *

Laten we kennismaken

Robin van Veenhuisen
Robin van VeenhuisenSenior consultant & partner

ONZE KLANTEN

4 adviezen vanuit de praktijk voor een efficiënte Finance afdeling

DOWNLOAD DE WHITEPAPER