Arthur Jansen CFO KNAW - Klant van Grip op finance Klant van Grip op finance - Koninklijke nederlandse akademie van wetenschappen

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

Arthur Jansen

CFO KNAW

“Robin en Franklin zijn no nonsense mensen: mannen van de inhoud die gewoon willen helpen. De commerciële jongens van de grote bureaus hebben het werk zelf nooit gedaan. Robin en Franklin werken in het veld en zitten zelf nog achter de knoppen, dat scheelt. Omdat ze het werk kennen, weten ze wat je zoekt. Ze kunnen goed inschatten wie er bij het project past. Ze kunnen goed doorvragen, ze gaan een spade dieper, ook als iemand zichzelf goed kan verkopen. Van zo iemand wordt vaak aangenomen ‘dat hij het dan wel zal kunnen’. Omdat Robin en Franklin mannen van de praktijk zijn, kunnen ze de juiste vragen stellen.

Ik heb dan ook nog nooit kandidaten van Grip gehad die niet voldeden aan de kwaliteitseisen. Ze hebben gewoon een neus voor goede mensen. Dat is nog een verschil met de commerciële jongens: die willen gewoon verkopen. Ze kijken wie er beschikbaar is en die persoon proberen ze naar binnen te schuiven.

Met Robin heb ik bij Orange een SAP implementatie gedaan. Dat was een verandertraject, want je moet van het ene systeem naar het andere. Verandering roept altijd weerstand op. Robin wist wat er ging gebeuren en zorgde dat het traject soepel verliep. Hij was goed in staat om mensen te enthousiasmeren en mee te krijgen. Hij ging de boel trainen. Hoe? Door bijvoorbeeld gewoon naast mensen te gaan zitten en het persoonlijk uit te leggen. ‘Kijk, dat doe je nu zo.’ Daarmee nam hij een hoop weerstand weg.

Met Franklin heb ik ook SAP project gedaan, dit keer bij Graydon, dat project was groter, complex en lastig. Ik ben daar uitgestapt, Franklin niet. HIj is een heel stabiele factor in zo’n proces: hij houdt het overzicht. Hij is de rots in de branding die het wel volhoudt terwijl om hem heen mensen wegvallen. Bij Cisco had hij ook zo’n rol, hij houdt temidden van de dynamiek het roer wel recht.

Omdat ze het allemaal zelf gedaan hebben, krijgen ze meer vertrouwen. Ze kunnen bij wijze van spreken op de crediteurenadministratie uitleggen hoe je een factuur moet boeken. Franklin heeft alles gedaan en het is dan ook niet gek dat hij nu gesprekspartner is van zowel de financieel directeur als de medewerker financiële administratie.

Ik heb zowel met Robin als met Franklin een persoonlijke klik. Ze hebben hun eigen stijl. Daarin zijn ze sterker dan de grotere bureaus. Die zijn veel commerciëler: bellen me eens in de drie maanden omdat hun schema aangeeft dat het weer eens tijd is voor een contactmoment. En ze werken dan tijdens het gesprek een vragenschema af. Dat is zo niet authentiek. Robin en Franklin doen dat toch heel anders. Als we een functie beschikbaar hebben, is Grip de eerste partij met wie ik contact opneem.”