Klant van Grip op finance - Booking.com

Booking.com

Loes van der Vleuten

Finance Director Accounting and FP&A bij Booking.com:

”Van een interim professional verwacht ik dat hij met een kritische en vernieuwende blik naar onze processen en systemen kijkt. Juist omdat hij in verschillende keukens heeft gekeken. Ik zoek meer dan ‘handjes’ alleen. De samenwerking met Franklin heb ik altijd als heel positief ervaren. Franklin kijkt heel kritisch naar wat hij doet en hij vraagt zich af ‘waarom doe ik dat?’. Hij was ook niet bang om naar mijn baas te stappen en te zeggen ‘ik denk dat we dit anders moeten doen’. Hij nam ervaring mee.

Zijn openheid om mensen dingen aan te leren en ergens in mee te nemen, gecombineerd met die kritische blik en het feit dat hij een makkelijke man is in de omgang, maakt hem een fijne partner om mee te werken.

Booking is een groot groeiend bedrijf. Als je zit en wacht, dan is het moment voorbij. Aan ons wordt gevraagd: hoe kunnen we het vandaag beter doen dan gisteren? We hebben dus mensen met een ondernemend karakter nodig. Want er is niemand die mij vertelt hoe en wat ik moet doen. Hier werken uitsluitend mensen die de procedures en het werk zelf kunnen beheren.

Alle kandidaten die Franklin aandraagt zijn mensen die bij onze organisatie passen. Hij plaatst niet gewoon mensen, hij luistert goed naar wat ze aan het doen zijn. Waar is de klant naar op zoek en hoe kan Grip er nu voor zorgen dat in de professional het beste naar boven wordt gehaald? Grip ondersteunt hun mensen daarin.

En ja, dat kan ook anders. Bij Cisco maakte ik een keer mee dat iemand, die notabene was aangeleverd door een gerenommeerd bureau, nog geen twee tabellen in Excel bij elkaar op kon tellen. Dat was in 2008, toen het booming business in de interimbranche was en de interim professionals niet aan te slepen waren. Toen werden de kandidaten gewoon doorgezet zonder dat er gekeken werd naar hun competenties. Dat is bij Grip wel anders.

Ik ken in totaal zes consultants van Grip die bij Booking of bij Cisco werken of hebben gewerkt. Over het algemeen hebben ze allemaal een drive om te leren en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Grip op finance is dan ook de eerste partij die we bellen als we iemand nodig hebben.”