Introductie

Ben jij een boekhouder die graag complexe boekhoudkundige zaken op zich neemt in een internationale organisatie uit de logistieke wereld. Neem dan contact met ons op!

Organisatie

Jouw toekomstige werkgever, PostNL, zal je zeker kennen. PostNL is een beursgenoteerde onderneming met een jaaromzet van € 3,5 miljard. Met miljoenen klanten en bijna 50.000 medewerkers is PostNL een complex bedrijf van formaat. Binnen PostNL is PostNL international verantwoordelijk voor het post- en het pakketten verkeer van en naar het buitenland. Dit betekent actief contact met alle landen van de wereld. Daar hoort een sterk financieel team bij.

De afdeling Control international waar je komt te werken is de onderverdeeld in een aantal sub afdelingen waaronder de International accounting Group waar jij plaats zal nemen. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het op een efficiënte en effectieve wijze uitvoeren van facturering, factuur controle, betalingen, periode-afsluitingen, het op een proactieve wijze adviseren van de afdelingen, het verstrekken van betrouwbare informatie en het deelnemen aan werkgroepen in het internationale postale werkveld.

Functie

Als General Ledger accountant Transport- en Eindkosten ben je verantwoordelijk voor het voeren van een correcte en overzichtelijke administratie en het zorgen voor een juiste, tijdige en volledige afrekening met buitenlandse postadministraties en vervoerders. Hierbinnen bestaan je taken uit;

 • Correspondentie met internationale post operators m.b.t. betalingen en onderhandelingen
 • Afstemming met andere afdelingen waaronder Supply Chain, Tax, Treasury en andere interne finance afdelingen
 • Treasury activiteiten
 • Periode afsluitingen
 • Systeem deskundige SAP
 • Tijdige betalingen van facturen

Elke buitenlandse zending verloopt over meerdere schijven; nationale post binnenland, internationale post, binnen en buitenlandse sorteercentra, nationale post buiteland en elke organisatie dient naar de juiste inspanning betaald te worden. In jou toekomstige functie zal je hier onder andere op toe zien en over moeten onderhandelen.

Functie-eisen

Een goede General Ledger accountant in dit team voldoet aan de volgende kenmerken:

 • HBO of MBO 4 niveau
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring
 • Kunnen denken in journaalposten
 • Boekhoudkundige kennis en inzicht
 • Heeft ervaring met indekken van vreemde valuta posities
 • Kennis van de Engelse taal
 • Nauwkeurig en gestructureerd werken
 • Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden

Aanbod

 • Diverse en uitdagende baan
 • Verantwoordelijkheid
 • Marktconform salaris met opleidingsmogelijkheden
 • Een 37-urige werkweek met genoeg speelruimte om anders in te richten.
 • Internationale werkomgeving met interessante boekhoudkundige vraagstukken
 • 1 dag op kantoor werken, de rest van de dagen thuis. (tot op heden ivm Covid-19)

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze functie neem contact op met Frank Duivenvoorde via 088-5555100 of mail naar frank@gripopfinance.nl. Solliciteren via onderstaande button.